1666997.jpg
Ihana juhannus! En ole ollut missään, en ole tehnyt mitään... Olen vain nauttinut rauhasta ja nähnyt muutamaa ystävää ja syönyt hyvin. Ensi viikosta tulee työn puolesta jokseenkin raskas ja viikosta tekee vielä luvattoman pitkän se, että odotan niin kovin sitä, että viikon päästä maanantaina kauan odotettu koiranpentuni tulee viimein kotiin!

Tässä kuitenkin ihanaa sunnuntaipizzaa! Kuten aina muulloinkin, käytin tässäkin ruuassa pientä oikopolkua, enkä tehnyt mitään hiivapohjia, vaan nopsan ja ohuen pohjan käyttäen leivinjauhoja. Pohjan ohje on lapsuudestani tuttu, kun piti saada perheelle nopeasti hyvää ruokaa. Sopii myös elämäni tähän vaiheeseen...

Pohja:
vajaa pari desilitraa vettä
n. 5 dl vehnäjauhoja, oikea määrä jauhoja selviää taikinan sekoittamisen ja vaivaamisen aikana
pari tl leivinjauhetta
vajaa 1 tl suolaa
loraus oliiviöljyä

Tomaattikastike:
purkillinen tomaattimurskaa
mausteita oman maun mukaan: suolaa, sokeria, chiliä, paprikaa, mustapippuria,...
tilkka oliiviöljyä

Täytteet (tänään):
purkillinen ananaspaloja
puolikas paprika paloina/suikaleina
yksi punasipuli renkaina
jalapenoja
valkosipulia hakkeluksena/murskana
kourakaupalla pizzajuustoa (17%)

Laita tomaattimurska öljyineen ja mausteineen porisemaan tasaiseen tahtiin ja aloita taikinan tekeminen lisäämällä ensin muut aineet veteen ja sitten lisäämällä jauhoja niin kauan, ennen kuin taikina ei enää tartu sormiin.
    Aseta uuni lämpenemään 250 asteeseen ja leikkaa täytteet sopivan kokoisiksi paloiksi. Kauli taikina ohueksi ja tasaiseksi, päällystä tomaattikastikkeella ja täytteillä sekä kuorruta vielä juustolla. Paista niin kauan ennen kuin juusto on kuorruttunut kauniisti ja varo ettei suu pala eikä ähky yllätä!