1654152.jpg
Nopea ja herkullinen pastakastike, jonka pohjana olevan ohjeen näin joskus jossakin kasviskeittokirjassa. Pasta on simppeliydessään kestosuosikkejani.

pastaa
oliiviöljyä

Kastike:
pekaanipähkinöitä pilkottuina (itse käytin kaupan valikoiman vuoksi tällä kertaa saksanpähkinöitä)
nokare voita tai margariinia
1-2 sipulia kuutioina
1 porkkana raastettuna
4-5 tomaattia siemenet poistettuina ja kuutioituina
oliiviöljyä
balsamiviinietikkaa
rouhittua mustapippuria
suolaa
tuoretta basilikaa
juustoraastetta

Kastike valmistuu pastaveden ja pastan kiehumisen ja kypsymisen aikana. laita pannulle margariinia ja paista pekaanipähkinää kevyesti n. minuutin ajan ja ota pois pannulta. Lisää pannulle oliiviöljyä ja paista sipulia, porkkanaa ja tomaattia kunnes neste alkaa haihtua kunnolla. Lisää vielä balsamico japaistele miedohkolla lämmöllä kunnen kastike on paksua. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla sekä sekoita pähkinät sekaan ja ota kastike pois levyltä ja tarjoa pastan ja tuoreen basilikan kanssa. Itse lisäsin vielä kuvan ottamisen jälkeen runsaalla kädellä juustoraastetta. Nam!