1580407.jpg
Vihdoinkin vapaapäivä ja tänään kannoin kaupasta kaksi muovikassillista ruokaa kotiin. Elämä on ollut niiiiin kiireistä ja olen ollut niin laiska, että viikkokausia olen turvautunut eineksiin, ravintolaruokiin ja pelkkiin lisukkeisiin (viimeinen niitti oli, kun yksi yö tulin töistä ja söin kaapin viimeiset makaronit. silloin tiesin, että nyt viimeistään on aika tehdä kunnollinen reissu kauppaan...). Nyt alkaa einekset tulla korvista ulos ja pyrin tässä edes vähän skarppaamaan ja kokkailemaan, vaikka pahin painajaisylityöviikko on vielä edessäpäin. Tämäntyyppisen reseptin bongasin taas kerran Eläinoikeusfoorumilta, jonka reseptiarkistosta voi käydä tarkistamassa alkuperäisen ohjeen.

Tässä kuitenkin nopeasti esivalmisteltava ja helppo ruokaisa ja maukas ateria, johon tarvitaan alkuperäiseen reseptiin verrattuna pienin muunnoksin

2 jauhoista perunaa kuorittuna ja kuutioituna
1 porkkana viipaloituna
pussillinen pakasteparsakaalia
pussillinen pakasteherneitä
puoli pakettia marinoitua tofua kuutioina
soijakastiketta
tl sambal oelekia

purkillinen kookosmaitoa
n. ruokalusikallinen vihreää currya
reilu tl sitruunaruohotahnaa
kurkumaa
chilirouhetta
suolaa

Kuori ja pilko perunat ja porkkanat ja laita ne parsan ja herneiden kanssa vuokaan. Paista tofukuutioita kunnes ne saavat hieman väriä, heitä pannulle sitten liraus soijakastiketta sambal oelekia ja kaada tofut vuokaan. Sekoita kookosmaitoon vihreä curry ja muut mausteet ja lisää suolaa tarvittaessa. Paista uunissa 225 asteessa niin kauan kunnes peruna- ja porkkanapalat ovat kypsiä. Anna ruuan hetken levähtää ennen syömistä. Oli todella maukasta!