1580574.jpg
Niin ikään Eläinoikeusfoorumilta löydetty vegaaninen, mm. laktovegetariseksi muunnettu resepti, johon lisäsin vielä sitruunaa. Olen joskus tehnyt samantapaista, johon lisäsin jogurtin ohella myös sitruunarahkaa ja se oli mielestäni vielä parempaa kuin tämä. Tämä piirakka sai muutenkin pari osumaa ennen kuin pääsi viimein jääkaappiin.. Esipaistoin pohjaa ja äiti soitti samoihin aikoihin ja unohdin pohjan täysin uuniin ja minulla olisi ollut kauniimpikin pala kuvattavana, mutta etsiessäni kohtalaista valoa jouduin turvautumaan kuvaamiseen lattianrajassa ja se ei välttämättä ole hyvä idea jos talossa asustaa lemmikkejä. Sieltähän se kani hiippaili ja ennen kuin sain edes järkyttynyttä ilmettä ja sanottua EI! oli pienet hampaat jo tarttuneet piirakan reunaan ja minulle jäi kuvattavaksi vain tyhjä lautanen...

Pohja (tein puolikkaan pohjan, koska vuokani oli hieman pienempi. Tavallisen kokoiselle piirakkavuoalle kannattaa luultavasti kertoa pohjan ainesosamäärät kahdella)
1dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
65 grammaa margariinia
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
puolisen desilitraa maustamatonta tai vaniljajogurttia

Täyte
reilu 2 dl samaista jogurttia
1 dl sokeria
1 sitruunan kuori raastettuna
pari ruokalusikallista maissijauhoja
puoli pussia pakastemustikoita

Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele taikina vuoan pohjalle ja esipaista 225 asteessa kymmenisen minuuttia. Sekoita täytteen ainekset lukuunottamatta mustikkaa sekaisin (suosittelen lisäämään kyllä vielä rahkaa joukkoon, ainakin itse pidin enemmän täytteestä sellaisena) ja kaada esipaistetulle pohjalle. Ripottele mustikat viimeisenä päälle ja paistele samaisissa asteissa noin puolisen tuntia ja tarjoa kylmänä.