Pohja (tein puolikkaan pohjan, koska vuokani oli hieman pienempi. Tavallisen kokoiselle piirakkavuoalle kannattaa luultavasti kertoa pohjan ainesosamäärät kahdella)
1dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
65 grammaa margariinia
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
puolisen desilitraa maustamatonta tai vaniljajogurttia
Täyte
reilu 2 dl samaista jogurttia
1 dl sokeria
1 sitruunan kuori raastettuna
pari ruokalusikallista maissijauhoja
puoli pussia pakastemustikoita
Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele taikina vuoan pohjalle ja esipaista 225 asteessa kymmenisen minuuttia. Sekoita täytteen ainekset lukuunottamatta mustikkaa sekaisin (suosittelen lisäämään kyllä vielä rahkaa joukkoon, ainakin itse pidin enemmän täytteestä sellaisena) ja kaada esipaistetulle pohjalle. Ripottele mustikat viimeisenä päälle ja paistele samaisissa asteissa noin puolisen tuntia ja tarjoa kylmänä.
Kommentit