1437500.jpg
Muistelin joskus netissä näkemääni parsapiiraan ohjetta, jossa piirakkapohjaa oli kevennetty käyttämällä osan rasvan tilalla maitorahkaa. Itse menin terveysintoilussani ehkä liian pitkälle lisätessäni pohjaan myös grahamjauhoja ja kauraleseitä. Kyllä pohja terveellisyydessään menetteli, mutta suuremman makunautinnon takaamiseksi voin suositella ihan pelkän vehnäjauhon käyttämistä...

Pohja
n. 1 dl margariinia
1 purkki maitorahkaa
Kolmisen desiä vehnäjauhoja (kuvan pohjassa 2 dl vehnä- ja 1/2 dl grahamjauhoja sekä 1/2 dl kauraleseitä)
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta

Sekoita rasva ja maitorahka keskenään ja lisää joukkoon leivinjauhe ja suola, jotka on sekoitettu jauhojen kanssa. Painele taikina voideltuun vuokaan (halkaisija n. 28 cm). Esipaista pohjaa kymmenisen minuuttia 220 asteisessa uunissa. Voit taitella foliosta soiron, joka pitää reunat muodossaan esipaiston ajan.

Täyte
1 sipuli hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä silputtuna
n. 10 paprikatäytteistä oliivia viipaleina
purkillinen fetaa (käytin Violan 3% salaattijuustoa, mutta edelleen rasvaisemmasta saa parempaa)
1 pussi pakasteparsakaalia sulatettuna ja valutettuna
1 prk kevyttä kermaviiliä
2 rkl vettä/maitoa/ruokakermaa
1 tl sinappia
mustapippuria
1 rkl maissijauhoja

Kuullota sipuleita rasvatilkassa ja lisää lopuksi parsat pannulle hetkeksi lämpenemään. Sekoita kulhossa kermaviili, neste, sinappi, pippuri ja maissijauho. Kaada sipulit ja parsakaali esipaistetulle piirakkapohjalle tasaiseksi kerrokseksi, ripottele päälle feta ja oliivit ja kaada lopuksi kermaviiliseos tasaisesti piirakan päälle. Paista uunissa 220 asteessa n. 40 minuuttia tai kunnes päällinen näyttää mattapintaiselta. Maistuu parhaimmiltaan viilenneenä.