1308561.jpg
Tänään tein lounaaksi samanlaista salaattia, mitä söimme ystäväni kanssa viime viikonloppuna. Resepti on taas kokoelma sieltä täältä haalittuja makuja yhdessä. Viikonloppuna sai tietysti herkutella erityisen paljon ja söimme salaatin kanssa juustokuorrutettuja croisantteja, joissa oli täytteenä Violan salaattijuustokuutioita, aurinkokuivattuja tomatteja ja tuoretta basilikaa. Nyt söin salaatin kuitenkin arkisesti ilman noita herkullisia juustosarvia.

Halloumi:
puoli pakettia halloumijuustoa kuutioina
vehnäjauhoja
suolaa
rouhittua mustapippuria
oliiviöljyä paistamiseen

Salaatti:
jäävuorisalaattia revittynä
kirsikkatomaattia
punasipulia suikaleina
kurkkua viipaleina

Kastike:
tuoretta basilikaa pieneksi silputtuna
1/4-1/2 punasipulia pieneksi hienonnettuna
puoli desilitraa oliiviöljyä
pari ruokalusikallista balsamicoa

Yhdistä kastikkeen aineet pieneen astiaan. Asettele saalattiainekset lautaselle. Sekoita jauho ja mausteet lautasella. Kierittele juustokuutiot jauhoseoksessa ja paista oliiviöljyssä kauniin väriseksi. Asettele juustot salaatin päälle ja pirskottele lopulta kastike juustolle ja salaatille.