1437418.jpg
Uskomaton kiire ja hälinä ollut viime aikoina töissä ja tuntuu, että vapaa-aika ei ole riittänyt mihinkään.. Niinpä olen, jos en ole syönyt taas eineksiä tai take-awayta, joutunut raapimaan kasaan ruokaa niistä aineksista mitä kotona on juuri sillä hetkellä sattunut olemaan. Tällainen on esimerkiksi tämä makaronilaatikko päivä, jolloin jopa ketsuppi oli loppu!

Makaronilaatikko
5 dl sarvimakaroneja
n. 2 dl soijarouhetta
1 sipuli hienonnettuna
valkosipulia maun mukaan
mustapippuria
soijakastiketta
grillimaustetta
reilu desi maustamatonta jogurttia
3 rkl maissijauhoja
korppujauhoja
rasvaa sipulin ja soijarouheen  paistamiseen ja pari nokaretta  laatikon pinnalle ja vuoan  voitelemiseen

Keitä makaronit juuri ja juuri kypsiksi. Kuullota sipuleita hetki rasvatilkassa ja lisää soijarouhe sitten sekaan. Kaada vettä niin paljon, että soijarouhe turpoaa pehmeäksi ja mausta soijakastikkeella, grillimausteella ja pippurilla. Sekoita valutetut makaronit ja soijarouhe-sipuliseos ja kaada voideltuun vuokaan.
    Sekoita jogurtti, maissijauho ja n. 3-4 dl vettä ja kaada seos vuokaan. Ripottele päälle korppujauhoja ja laita apri nokaretta rasvaa tuomaan pintaan rapeutta. Paista 225 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.

Kotitekoinen ketsuppi
purkillinen tomaattimurskaa
2 rkl sokeria
muutama loraus balsamiviinietikkaa
1 tl suolaa
hyppysellinen mustapippurirouhetta ja chilijauhetta

Keitä tomaattimurskaa ja mausteita  n. 15  minuuttia kattilassa ja aja tasaiseksi joko blenderillä tai sauvasekoittimella. anna jäähtyä hieman.