Makaronilaatikko
5 dl sarvimakaroneja
n. 2 dl soijarouhetta
1 sipuli hienonnettuna
valkosipulia maun mukaan
mustapippuria
soijakastiketta
grillimaustetta
reilu desi maustamatonta jogurttia
3 rkl maissijauhoja
korppujauhoja
rasvaa sipulin ja soijarouheen paistamiseen ja pari nokaretta laatikon pinnalle ja vuoan voitelemiseen
Keitä makaronit juuri ja juuri kypsiksi. Kuullota sipuleita hetki rasvatilkassa ja lisää soijarouhe sitten sekaan. Kaada vettä niin paljon, että soijarouhe turpoaa pehmeäksi ja mausta soijakastikkeella, grillimausteella ja pippurilla. Sekoita valutetut makaronit ja soijarouhe-sipuliseos ja kaada voideltuun vuokaan.
Sekoita jogurtti, maissijauho ja n. 3-4 dl vettä ja kaada seos vuokaan. Ripottele päälle korppujauhoja ja laita apri nokaretta rasvaa tuomaan pintaan rapeutta. Paista 225 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.
Kotitekoinen ketsuppi
purkillinen tomaattimurskaa
2 rkl sokeria
muutama loraus balsamiviinietikkaa
1 tl suolaa
hyppysellinen mustapippurirouhetta ja chilijauhetta
Keitä tomaattimurskaa ja mausteita n. 15 minuuttia kattilassa ja aja tasaiseksi joko blenderillä tai sauvasekoittimella. anna jäähtyä hieman.
Kommentit